D.O. Costers del Segre

PRAT D’HORES | Negre 2019

Ampolla de vi Prat d'hores negre

Tasta els nostres vins

D.O. COSTERS DE SEGRE

CELLER: Celler de SANUI – Productes Frescos de Lleida, SLU.
ZONA: Denominació d’origen COSTERS DEL SEGRE
VEREMA: Collita 2019
VARIETATS:
ANÀLISIS:

SERVEI:

  • Recomanem prendre’l entre 16 i 18ºC.
  • Destapar un temps abans de ser servit i, si és possible, decantar-lo
  • Aquest vi, per la seva manera natural d’elaboració, pot presentar una lleugera sedimentació en el fons de l’ampolla.
  • Amb unes bones condicions de guarda, pot seguir evolucionant favorablement durant els propers 5 anys.

ELABORACIÓ: Vi elaborat exclusivament a la finca “Les Torres“ de la nostra propietat. Els seus ceps es cultiven a la part alta, amb una orientació sud–oest, en espatllera i sobre un sòl semi-profund, de textura argilosa–calcària, amb bona composició mineral i ben airejat. Tenen una edat mínima d’entre 16 i 19 anys.

El raïm, veremat per separat i amb una lleugera sobremaduració de forma manual i perfecte estat sanitari, es trasllada ràpidament al celler en tremuges de 1000 kg. Un cop desrapat, passa als dipòsits d’acer inoxidable, fermentant per separat a una temperatura màxima de 22º C. i amb una maceració entre 18 i 22 dies, depenent de cada varietat. Es trasbalsa i seguidament s’inicia la fermentació malolàctica.

Acabada aquesta, aquests vins varietals comencen la seva criança en bótes de roure francès Allier i roure americà; les primeres de 230 litres i les segones de 300 litres.

Després d’una permanència de 5 mesos en aquestes barriques, se’n fa el “cupatge” perquè continuï envellint en aquestes mateixes bótes fins a completar un màxim de 8.000 hores.

Passat aquest temps, es trasbalsa de nou i s’embotella, després d’una lleugera filtració, per continuar reposant-hi per un temps mínim de 6 mesos a fi d’aconseguir la seva personalitat i equilibri.

NOTA DE TAST: De color robí intens, la seva delicada aroma denota els fruits vermells madurs i la compota de cirera picota que marca la maduresa del raïm.

En boca és intens, potent, bona acidesa, ben estructurat i amb un bon equilibri de les fustes en què ha romàs. Post-gust sedós, harmònic i molt llarg.