D.O. Costers del Segre

PRAT D’HORES | Blanc 2019

Ampolla de vi Prat d'hores blanc

Tasta els nostres vins

D.O. COSTERS DE SEGRE

CELLER: Celler de SANUI – Productes Frescos de Lleida, SLU.
ZONA: Denominació d’origen COSTERS DEL SEGRE
VEREMA: Collita 2019
VARIETATS:
ANÀLISIS:

SERVEI:

  • Recomanem prendre’l a una temperatura entre els 6 i 8ºC
  • Destapar un temps abans de ser servit i, si és possible, decantar-lo

ELABORACIÓ: Vi elaborat exclusivament a la finca “Les Torres” de la nostra propietat. Les soques seleccionades per a la seva elaboració es cultiven a una altitud de 270 m. Cultivat amb el sistema d’espatllera sobre un sòl semi-profund, de textura argilosa-calcària i amb bona composició mineral, tenen una edat mínima de 15 anys.

Arribada la verema, el raïm es recull per separat i de forma manual en caixes de 12 kg., amb un punt de sobremaduració i en perfecte estat sanitari. Un cop a la bodega, es refrigera fins als 4ºC per tal d’extreure al màxim les seves característiques aromàtiques durant la seva curta maceració, escorrent el most flor a petits dipòsits d’acer inoxidable i iniciant-se la fermentació a una temperatura d’entre els 10 i 14ºC.

Arribats a una densitat de 1030, es desencuba i continua la fermentació en bótes noves de roure francès Allier i roure americà de 300 litres, romanent en elles en contacte amb les pròpies mares fines i batonnage fins al mes de desembre. Després d’unes 8.000 hores de permanència en bóta i amb una lleugera filtració, s’embotella i encara reposa en aquest envàs durant 3 mesos per tal d’aconseguir el seu equilibri.

Per la seva composició i estructura, aquest vi pot seguir millorant en ampolla durant els propers 3 anys si es conserva en bones condicions, tot i que, com a conseqüència, pot deixar una lleugera sedimentació a l’ampolla en aquest període de temps.

NOTA DE TAST: De color groc daurat intens i palla, la seva aroma és de fruita molt madura (préssec i pera), caramel torrat i pastisseria. En boca és carnós, estructurat, bona acidesa i bona integració de la fusta. Llarg gras i intens retrogust en boca.