D.O. Costers del Segre

Clos de Sanui | Garnatxa 2019

Ampolla de vi clos de Sanui Garnatxa

Tasta els nostres vins

D.O. COSTERS DE SEGRE

CELLER: Celler de SANUI – Productes Frescos de Lleida, SLU.
ZONA: Denominació d’origen COSTERS DEL SEGRE
VEREMA: Collita 2019
VARIETATS:
ANÀLISIS:
TEMPERATURA DE SERVEI: Entre 14 i 16ºC

ELABORACIÓ: Per produir aquest vi seleccionem el millor raïm de la varietat garnatxa a les parcel·les de la zona mitjana i alta de la nostra propietat, en ceps d’una edat mínima de 18 a 22 anys cultivats en espatllera i sobre un sòl semi-profund, de textura argilosa-calcària i amb bona composició mineral.

El raïm es verema de forma manual, amb una lleugera sobremaduració i en perfecte estat sanitari. Un cop al celler, es refrigera fins als 8ºC, aconseguint d’aquesta manera augmentar el seu característic aroma de varietat i iniciant seguidament la seva fermentació en contacte amb la pròpia pell durant 10 dies.

Una vegada es desencuba, s’inicia la fermentació malolàctica fins que es trasbalsa a nous dipòsits, on es deixa reposar fins a l’embotellat. Pel fet d’ésser una elaboració molt delicada per obtenir el màxim caràcter varietal, aquest vi no s’ha filtrat i pot presentar una lleugera sedimentació dins l’ampolla, procedent de la seva pròpia matèria colorant.

NOTA DE TAST: De color vermell grana amb rivets violeta, la seva aroma és de confitura de fruits del bosc i fruitetes vermelles àcides. A la boca és suau, elegant, lleugerament àcid, tanins vius i bona estructura. El seu pas de boca ens recorda la varietat de la qual prové.